Intézmény Fenntartója

ESZTERGOMI TANKERÜLETI KÖZPONT

2500 Esztergom Széchenyi tér 6.

képviseli: Muszela Szabolcs

Tel.:+36 33 795 227

email.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web.:https://kk.gov.hu/esztergom

A tankerület/iskola adószáma:

15839156-2-11

 

Krókusz Project

Magyar Falu Program

Határtalanul

Iskolánk sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alap Határtalanul programja keretében egy 5 napos Erdélyi kirándulásra. Minden 7. osztályos tanulónak lehetősége nyílik egy tartalmas programon részt venni, 2023. május. 8-től 13-ig. Együtt utazunk Piliscsév és Leányvár iskoláinak tanulóival, 35 diák és 5 pedagógus.

Programunk:

1. nap: Kalotaszentkirály népművészete, kalotaszegi mulatság.

2. nap: Kürtőskalács sütés, lovaskocsizás, kalandok a Varjúvárnál a Turul Hagyományőrzőkkel, majd utazás a mezőségi Székre.

3. nap: látogatás a “Hollandnál”, a széki templom, Rúzsa Sándor sírja és örmény templom.

Szamosújváron, a Kallós Múzeum Válaszúton, a Bánffy-kastély Bonchidán.

4. nap: Tordai sóbánya, Tordai-hasadék, Torockó.

5. nap: Kolozsvári városnézés, hazautazás.

Együttműködő partnerünk a Csillagösvény Utazási Iroda, a program címe: Ősöktől örökölt kincsestárak: Kalotaszeg és Mezőség.

Budapesti Fesztivál Zenekar

 

Kék robot az iskolában

 

 

Iskolánk regisztrált a Robotcsámborgás elnevezésű programra. A program célja, hogy felkeltse a kisiskolások érdeklődését a robotika iránt. Illetve a pedagógusok új eszközt alkalmazzanak a tanítási, fejlesztő tevékenységük során. Egy interneten szerveződő közösség indította a programot, melynek célja az algoritmikus gondolkodás kisiskoláskori fejlesztése a robotika alkalmazásával.  Egyik fontos kelléke a Bee- Bot robot méhecske, illetve a Blue Bot kéken világító kis padlórobot, amelyet pár nap használatra lehet igényelni kipróbálásra. A szükséges pálya házilag bármikor elkészíthető. Iskolánkban a  Blue Botot vendégeskedett  két hétig, az utolsó iskolai héten, és az alsó tagozatosoknál a nyári felügyelet első napjaiban. A nagyobbaknál földrajz órán használtuk, kisebbeknél az iskolai  naptárt alakítottuk robotpályának, ezen gyakorolták a térbeli és időbeli tájékozódást. Nem utolsó sorban jól szórakoztunk. A továbbiakban az intézmény sajátrobot egere örvendezteti meg  tanulóinkat. A Blue Bot tovább repül, és az új tanévben az ország más iskoláiba is eljut. Nagyon szépen köszönjük az ingyenes, új lehetőséget!

 

Tóthné Mucsi Ibolya