Intézmény Fenntartója

ESZTERGOMI TANKERÜLETI KÖZPONT

2500 Esztergom Széchenyi tér 6.

képviseli: Muszala Szabolcs

Tel.:+36 33 795 227

email.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web.:https://kk.gov.hu/esztergom

A tankerület/iskola adószáma:

15839156-2-11

 

Krókusz Project

Magyar Falu Program

Határtalanul

Iskolánk sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alap Határtalanul programja keretében egy 5 napos Erdélyi kirándulásra. Minden 7. osztályos tanulónak lehetősége nyílik egy tartalmas programon részt venni, 2023. május. 8-től 13-ig. Együtt utazunk Piliscsév és Leányvár iskoláinak tanulóival, 35 diák és 5 pedagógus.

Programunk:

1. nap: Kalotaszentkirály népművészete, kalotaszegi mulatság.

2. nap: Kürtőskalács sütés, lovaskocsizás, kalandok a Varjúvárnál a Turul Hagyományőrzőkkel, majd utazás a mezőségi Székre.

3. nap: látogatás a “Hollandnál”, a széki templom, Rúzsa Sándor sírja és örmény templom.

Szamosújváron, a Kallós Múzeum Válaszúton, a Bánffy-kastély Bonchidán.

4. nap: Tordai sóbánya, Tordai-hasadék, Torockó.

5. nap: Kolozsvári városnézés, hazautazás.

Együttműködő partnerünk a Csillagösvény Utazási Iroda, a program címe: Ősöktől örökölt kincsestárak: Kalotaszeg és Mezőség.

Budapesti Fesztivál Zenekar

 

 

EFOP-3.3.5-19 - CSODASZARVAS ISKOLAI KÖZÖSSÉGI PROGRAM AZ ESZTERGOMI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

2021. május 25. 10:31

 

Az Esztergomi Tankerület Központ több, mint 56 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi Tankerület intézményeiben” című projekt megvalósítására. A Széchenyi 2020 program részeként, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” (EFOP-3.3.5-19-2020-00031) című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően 15 intézmény, 972 tanulója táborozhat majd június 25-26.hetén, 110 gyermek bentlakásos táborban.

 

 

Az Esztergomi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.3.5-19 kódszámú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program” című felhívásra benyújtott pályázatával 56 618 236 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, melyben a Bajnai Simor János Általános Iskola Epöli Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Eötvös József Tagiskolája, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája, Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola, Esztergomi József Attila Általános Iskola, Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskola, Kesztölci Kincses József Általános Iskola, Lábatlani Arany János Általános Iskola, Leányvári Erdélyi Jenő Általános Iskola, Pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola, Piliscsévi Általános Iskola, Süttői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tokodi Hegyeskői Általános Iskola, valamint a Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola vesz részt.

 

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program által az Esztergomi Tankerületi Központ általános iskolás tanulói iskolán kívüli tevékenységek keretein belül tudnak olyan hasznos szabadidős tevékenységeket megismerni, melyek beépülhetnek mindennapos tevékenységeik közé, erősítik a társas kompetenciáikat, kreativitásukat, ezáltal erősíthetjük és formálhatjuk tevékenységüket.

 

A projekt továbbá lehetőséget kínál arra, hogy az oktató-nevelő munka egy oldottabb légkörben, a megszokottól eltérő környezetben fejeződjön be, lehetőséget biztosítva az eltérő környezetben diákjaink komplex megismerésére, fejlesztési lehetőségeinek új oldalú kiaknázására, hiszen programunkban a projektmódszert egészítjük ki élménypedagógiával, a pozitív minta követését, a helyes döntések meghozatalát, a személyiség értékeinek felismerését.

 

A pályázat keretében megvalósuló programok célja továbbá az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozása, Az Európai Unió elveivel összhangban.

 

A programok az aktuális járványügyi helyzet figyelembevételével valósulnak majd meg.

 

 

 

A projekt időtartama: 2021.05.01-2021.09.31.

 

A projekt azonosítószáma: EFOP-3.3.5-19-2020-00031

 

A támogatás mértéke 100%

 

 

 

 

Kesztölci Kincses József Általános Iskola

 

2517 Kesztölc, Iskola utca 68.

 

Tel: 06-33-484-337

 

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 

„Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program az Esztergomi
Tankerület intézményeiben” című projekt megvalósítása
a Kesztölci Kincses József Általános Iskolában

 

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretén belül 2021. június 21-től július 2-ig iskolánk 50 tanulója vehetett részt tartalmas programokon. A tábort Radovics Menyhértné és Nagyné Nebehaj Beáta pedagógusok vezették, segítségükre volt két közösségi szolgálatot teljesítő tanuló: Nagy Aliz és Pálóczi Daniella, iskolánk egykori diákjai.

 

Programjaink a hagyományőrzés valamint a környezetvédelem köré épültek.

 

·         A gyerekek sétát tettek a településünk határában fekvő Pálos Gyógynövénykerthez, ahol különböző gyógynövényekkel találkozhattak, az engedéllyel szedett levendulákból pedig illatzsákokat készíthettek.

 

·         Megtekintették a kesztölci Falumúzeumot, ahol Kochnyák Sándor és Kochnyák Sándorné vezetésével megismerkedtek a régi parasztház helyiségeivel, a benne található berendezési tárgyak, eszközök pedig megmutatják, hogyan éltek elődeink.

 

·         A Bányász Emlékmúzeum és a Hagyományőrző Bányászok gyűjteményének megtekintésével bepillantást nyerhettek a múltba.

 

·         Megtekintették az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállításait, majd interaktív foglalkozásokon vettek részt.

 

·         A Geoda Interaktív Ásvány-és Őslénykiállításon szintén az élményalapú tanulásé volt a főszerep. A gyerekek ismereteket szerezhettek a már kihalt állatokról, különböző ásvány-és kőzetfajtákról, azok lelőhelyeiről. Interaktív foglalkozások keretében kavicsot mostak, kőzeteket ástak, majd különböző ásványokból karkötőt készítettek.

 

·         A Bogárháton Bemutatók tartalmas, interaktív foglalkozásának köszönhetően megismerkedhettek a körülöttünk élő rovarokkal, sor került ügyességi versenyekre és kézműveskedésre is.

 

·         A Magyar Versmondók Egyesülete által szervezett foglalkozásokon újabb élményekkel gazdagodtak.

 

A tábor minden napja izgalmas, érdekes programokat kínált a tanulóknak. Örömmel vettek részt kézműves foglalkozásokon, sportversenyeken, vetélkedőkön. Az élményalapú tanulás során fejlődött önismeretük, kreativitásuk, rugalmasan kezelték a váratlan helyzeteket. Felismerték az összetartozás, a kooperatív munka fontosságát, képesek voltak együtt tevékenykedni a közös cél elérése érdekében.

 

  Minden gyermek szép élményekkel, kellemes emlékekkel búcsúzott a tábortól.

 

Kesztölc, 2021. 08. 03.

 Tisztelettel:  Tordáné Petrik Etelka

 intézményvezető